Od kada su BMW i Toyota krajem 2013. postigli dogovor o zajedničkoj platformi za izradu sportskog automobila, u javnosti se spekuliše o kakvim je modelima reč. 

Planirano je da po završetku projekta kompanije ponude tržištu dva različita modela, od kojih će svaki predstavljati ova dva brenda na autentičan način. 

Ljubitelji Toyote očekuju da će model koji će imati oznaku japanske marke biti naslednik modela Supra. 

Što se tiče BMW-a, veruje se da će novi model predstavljati zamenu za aktuelni kupe-kabriolet Z4. U opticaju je oznaka Z5, a govori se o dve zasebne verzije - kupeu i varijanti sa mekanim sklopivim krovom. 

Za pogon bi mogao da bude upotrebljen 2.0 litarski četvorocilindrični turbo-benzinac, u varijantama od oko 190, 245 i 270 ks, dok bi eventualna M verzija koristila turbo-punjeni šestocilindrični motor sa oko 425 ks. 

Prema ranijim najavama, novi sportski modeli BMW-a i Toyote trebalo bi da se pojave u prodaji 2017. godine.

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.