Dunlopova pametna guma

Nova „pametna“ guma koristi čip širine jednog centimetra koji se nalazi unutar gume i programiran je uz pomoć jedinstvenog koda koji identifikuje gumu, omogućava automatsko čitanje vrste i dimenzije gume, ali i njen jedinstveni identifikacioni broj.

Kada je automobil na putu, čip komunicira sa njime preko putnog računara i dostavlja vozaču korisne informacije kao što su podaci o pritisku o gumi ili koja je temperatura gume. Na taj način, guma daje do znanja vozaču kako da prilagodi vožnju uslovima na putu.

Dunlop ističe da su neka od unapređenja što se ove gume tiče: kraći zaustavni put kada je ABS aktiviran i poboljšana stabilnost. „Pametna“ guma tek je u fazi razvoja i nije istaknuto kada će biti lansirana. 

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.