Polovne gume i nisu tako jeftine kao što se čini

Kupujemo jeftiniju hranu, jeftiniju odeću i odlučujemo se za polovne gume. Međutim, već posle nekog vremena shvatamo da je jeftinija hrana nezdrava, da je odeća koju smo kupili nekvalitetna, što nas tera u novu kupovinu i novi trošak, a da su nam polovne gume donele samo privid uštede.

Nažalost, zbog loše finansijske situacije, ljudi se odlučuju da pazare polovne gume, čak i one koje su inače za otpad, a neki vulkanizeri ih prodaju, iako je njihova prodaja i distribucija zabranjena. Loše je i to što se kupac polovnih guma ne zapita odakle uopšte te gume dolaze, kao ni da li su gume koje će montirati na svoje vozilo adekvatne.

Kada pri kupovini guma na papir stavite cenu četiri nove gume i četiri polovne, svakako da će vam druga lista delovati privlačnije. A da li je ta lista realno i povoljnija? Kupovinom polovne gume ne dobijate nikakvu garanciju od kupca. Vozaču na prvi mah deluje da će za isti novac moći da priušti korišćenu Goodyear gumu, a za taj novac bi mogao da kupi novi komplet guma domaćeg proizvođača. Prividna ušteda ne donosi vam ništa osim - privida.

Jednostavno rečeno - nova guma je nova guma. Ne morate da brinete o tome da li ima neprimetna oštećenja ili je dotrajala za vožnju. Na bočnoj strani gume nalazi se oznaka, a u njoj sve informacije relevatne za vas kao vozača. Važno je da je nova guma pravilno skladištena kod prodavca i da nije proizvedena pre više od šest godina. Sa polovnim gumama svaka vožnja je kocka.

Sa druge strane, vi ne znate ništa o polovnoj gumi koju kupujete. Možda je došla sa nekog otpada iz zapadnih zemalja; možda ju je vlasnik skinuo sa vozila zbog nekog defekta ili je skinuta sa automobila koji je imao saobraćajku. Imajte na umu da ni u bogatim zemljama vozači ne skidaju gume sa vozila iz hira.

Postoje defekti i promene na gumama koje nisu vidljive. Merenjem samo dubine šare na gumi vi niste izvršili ni delić kontrole. Neke polovne gume izgledaju sasvim dobro, ali moguće je da imaju neka skrivena oštećenja za koja ćete vi, ako ih kupite, saznati na ovaj ili onaj način.

Bez obzira na inicijalnu uštedu, polovne gume nisu u dobrom odnosu cene i kvaliteta. Ako uzmete u obzir da korišćenu gumu kupujete sa značajno istrošenom šarom, to znači da ćete ranije morati da tu gumu zamenite. To će vas opet baciti na trošak i uskoro ćete shvatiti da je kupovina novog seta guma uvek bolja i bezbednija opcija.

 

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.