Goodyear

Kompanija osnovana 1898. godine u gradu Akron, država Ohio, SAD od strane Franka Seiberlinga. Najveće gumarsko preduzeće je stvarno postao 1926. godine. Slogan firme je bio "Na gumama Goodyear vozi se više ljudi nego na bilo kojim drugim".  

Istorija razvoja kompanije:

*1904. godine prvi na svetu su napravili gumu koja je mogla da se skida sa točka,

*1909. godine napravili su prvi avionski pneumatik u istoriji,

*1934. godine prvi u istoriji predstavili Lifeguard - prvu gumu koja je pružala dodatnu stabilnost u slučaju pucanja

*1971. godine su se goodyear-ove gume prve zakotrljale na površini Meseca,

*2012. godine odigrali su vodeću ulogu u razvoju EU sistema označavanja guma

*2013. godine predstavili su gume EffiicientGrip Performance sa ocenom A u pogledu performansi prianjanja na mokroj podlozi. Ove gume su nedavno osvojile 11 nagrada na testovima guma specijalizovanih časopisa, uključujući i pet prvih mesta.

Goodyear je koncipirao i razvio pneumatik "Tall and Narrow", visok i uzak, specijalno za novi Renault Scenic.

Kada pogledamo danas globalnu robnu marku Goodyear sa hiljadama važnih dostignuća, inovacija, izuma, noviteta i inovativnih poboljšanja osećamo duh snažnog i inovativnog karaktera osnivača preduzeća. Danas je Goodyear jedan od najvećih preduzeća za proizvodnju pneumatika. Pored pneumatika robne marke Goodyear, proizvodi i pneumatike više drugih cenjenih robnih marki kao što su Dunlop, Kelly, Fulda, Lee, Sava i Debica.

Ponudu možete pogledati ovde.

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.