Dunlop

Kompanija Dunlop osnovana je 1988. godine. Njen osnivač je John Boyd Dunlop koji je u svojoj radionici izumeo prvi pneumatik. Njegova filozofija je da što više osećate put, vožnja će biti uzbudljivija. Do 20-ih godina 20 veka, Dunlop gume su omogućavale profesionalnim vozačima da razviju brzinu i do 300km/h. Dunlop se može pohvaliti sa dosta pobeda u trkama La Man, titulama na svetskom prvenstvu Formule 1 i više od 100 titula na svetskom prvenstvu za motocikle.

Inovacije Dunlop kompanije prate sledeće godine:

* 1962. godine Dunlop otkriva akvaplaning, naučni prodor koji omogućava čvrsto prianjanje guma na mokrim kolovozima i pri velikim brzinama:

* 1972. godine Dunlop prvi uvodi tehnologiju RunOnFlat, koja omogućava nastavak vožnje čak i nakon pucanja gume;

* 2014. godine Dunlop dizajnira tehnologiju Noise Shield usmerenu ka značajnom smanjenju buke vozila do čak 50%.

 

Kompanije Dunlop i Goodyear u Evropi, Japanu i SAD su se udružile i nastalo je 6 novih grupacija. Jedna od njih je Goodyear Dunlop Tires Europe koja upravlja svim gumarskim preduzećima robnih marki Dunlop i Goodyear, mešovitim društvima na celoj evropskoj teritoriji.

Našu ponudu možete pogledati ovde.

 

 

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.