Tigar

Kompanija Tigar osnovana je 1935. godine u Pirotu. Osnovali su je Dimitrije Mladenović Gaga i braća Jovan i Mladen Cekić. Proizvodnju su započela tri radnika: Rajka, Tinka i ruski emigrant Sergej koji je bio upoznat sa tehnologijom za proizvodnju gume. Pirot je bio osvojen gumenim opancima kako niskim cenama tako i samim kvalitetom. Godine 1938. počinju da se proizvode gumene ploče za đon, gumena creva i gume za dečija kolica. Nagli rast proizvodnje je doveo do toga da kompanija ima problem sa nabavkom struje. Njenu potrebu je jedino mogla da namiri hidrocentrala. Tada je izgrađena mala hidroelektrana Temac u selu Temska.

Kompanija Tigar je vodeća domaća kompanija u proizvodnji guma koja pripada Michelin grupaciji. Godine 1989. izvršena je kompletna rekonstrukcija fabričke hale, kupljene i instalirane nove savremene proizvodne linije. Danas kompanija Tigar ima preko 200 zaposlenih, od kojih je 10% angažovano na razvoju i kontroli kvaliteta.

Ponudu možete pogledati ovde.

 

 
NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.