Sava Tires

Slovenačka kompanija za proizvodnju guma od 1997. godine delom pripada renomiranom gumarskom brendu Goodyear, jer je upravo te godine Goodyear kupio svoj prvi udeo u Fabrici za proizvodnju guma Sava. Od 2004. godine Goodyear postaje stopostotni vlasnik Save. Od tog događaja, prodaja Savinih guma u celoj Evropi, a posebno u Zapadnoj, uspešno raste.

Sve je počelo 1921. godine kada je u Kranju osnovana fabrika za proizvodnju gumenih proizvoda pod imenom Vulkan. Vlasnik ove fabrike postaje austrijsko preduzeće Semperit, a kasnije Continental. Nacionalizacija dovela je do promene imena ove firme, pa je četrdesetih godina nazvana Tovarna gumijevih izdelkov SAVA. Od 1948. godine Sava započinje sa proizvodnjom spoljašnjih i unutrašnjih automobilskih guma. Međutim, 7 godina kasnije napravljene su prve gume predodređene za veće brzine. Do 2000. godine Sava Tires proizvela je preko 6,5 miliona i prodala 5,5 miliona guma.

Od kada je Sava pripala kompaniji Goodyear, stvoreno je jedno od najvećih i najuspešnijih preduzeća za proizvodnju guma u Centralnoj Evropi koje u svojoj ponudi ima veliki izbor guma za putnička i SUV vozila, ali i za lake kamione i kamione. Gume etiketirane Sava logotipom proizvode se u više evropskih gradova. Međutim, još uvek se veći deo guma proizvodi u najsavremenije opremljenoj fabrici Goodyear Sava Tires u Sloveniji. Sa njene fabričke trake silaze letnje i zimske putničke gume visokih performansi. Pre distribucije u druge delove Evrope, sve gume podvrgnute su kontrolnoj proveri kvaliteta u slovenačkom pogonu. Iz ove kompanije ističu da sve Sava gume imaju garanciju za izradu, materijal i konstrukciju.

Godišnje se u fabrici Goodyear Dunlop Sava Tires u Sloveniji proizvede oko osam miliona guma. Skoro isti broj guma Goodyear Dunlop Sava Tires se svake godine proda širom sveta.

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.