Dunlop StreetResponse 2

Dunlop StreetResponse 2 je letnja guma čija je ključna prednost kraći put zaustavljanja na mokrim putevima i veća otpornost na akvaplaning.

Mnogobrojni bočni kanali omogućavaju bolje odvođenje vode sa gazećeg sloja i ostvaruju veliki broj rubova za prijanjanje. Dunlop StreetResponse 2 ima bolje prijanjanje na mokroj podlozi. Ova guma efikasnije prodire kroz sloj vode zbog novog spoljašnjeg preseka gume sa zaobljenom površinom naleganja. Dunlop StreetResponse 2 bolje koči na mokroj podlozi od svoje prethodnice.Kočioni put na mokrom putu pri brzini od 80 kilometara na sat kraći je za 2 metra. To je i ključna prednost ove gume.

Dunlop StreetResponse 2 pruža precizno upravljanje na suvoj podlozi. Gazeći sloj je unapređen, pa sada ima tri ili četiri rebra. Centralno rebro svojom čvrstinom doprinosi da guma bolje prianja pri kočenju. StreetResponse 2 pruža 4 odsto bolje performanse pri kočenju na suvoj podlozi u odnosu na prethodnicu. Zaustavni put na suvom pri brzini od 100 kilometara na sat kraći je za 1,5 m.

Letnja guma Dunlop StreetResponse 2 štedi gorivo, a na testiranju broja pređenih kilometara nadmašila je postojeću gumu za 10 odsto.