Dunlop WinterResponse 2

Dunlop je neposredno pred zimski period lansirao novu zimsku gumu Dunlop WinterResponse 2 namenjenu malim i kompaktnim automobilima. Iz kompanije Dunlop kažu da ova guma pruža impresivne performanse prilikom kočenja i upravljanje u zimskim uslovima.

Dunlop WinterResponse 2 naslednica je veoma uspešne Dunlop WinterResponse gume i savršeni dodatak uz gumu Dunlop SP WinterSport 4D, koja pokriva kategoriju guma visokih performansi u Dunlop porodici. U odnosu na prethodnicu, gumu Dunlop WinterResponse, novi model može se pohvaliti boljim kočenjem i bezbednijim rukovanjem tokom zimskih meseci. Pored novih prednosti i poboljšanja, pružena je dodatna sigurnost, dobra vuča i udobnost.

Dunlop WinterResponse 2 odlično prijanje u krivinama na snegu i ledu, ima mali otpor pri rotaciji i spada u ekonomičnije gume. Dobro prijanjanje postiže se zahvaljujući inovativnom dizajnu pod imenom Reverse Snowguide koji „hvata“ sneg središnjim prostorom, pa se time povećava kontaktna površina. Samim tim, gumom se odlično upravlja na mokrim površinama. Novina je šara sa lamelama koje su postavljene pod uglom od 45 stepeni što pruža bolje prijanjanje u krivinama kada je podloga led ili sneg.