FIAT će nove modele praviti u Turskoj, KG nije u planu

Kako prenosi Automotive News, u pitanju su modeli koji će naslediti odlazeći Bravo, kompaktnu limuzinu Linea, kao i još jedan automobil koji će u gami FIAT-a zauzeti mesto nekadašnjeg modela Stilo karavan, koji je ukinut 2008. 

Početak proizvodnje prvog od pomenutih vozila najavljen je za 2016, a sva tri automobila deliće platformu sa FIAT-om 500L, odnosno krosoverima 500X i Jeep Renegade

Realizacijom ovog projekta, FIAT će praktično preseliti proizvodnju naslednika modela Bravo u Tursku. Do sada se Bravo izrađivao u Italiji, a proizvodnja aktuelnog modela okončana je u julu 2014, dok se ovaj automobil još uvek pravi u pogonu u Brazilu. 

Iako se u vesti novim modelima ne spominje FIAT-ova fabrika u Kragujevcu, po svemu sudeći u tom pogonu će se i dalje proizvoditi samo jedan model, FIAT 500L. 

Ako se realizuju najavljeni planovi, to će značiti da je FIAT još jednom zaobišao kragujevačku fabriku kao moguću lokaciju za proizvodnju nekog od novih modela. 

Prethodno je saopšteno da će se naslednik FIAT-a Punto proizvoditi u Poljskoj, dok se FIAT 500X izrađuje u Italiji.

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.