GoodYear Eagle F1 Asymmetric 3

Guma koja je namenjena vozačima koji poseduju sportske ili automobile visokih performansi, a ujedno im je na prvom mestu bezbednost tokom vožnje.

Glavne karakteristike po kojima se gume ističu: Kraći zaustavni put na mokrom i suvom putu zahvaljujući tehnologiji Active Braking, prilikom kočenja povećava se površina kojom guma naleže na put i tako poboljšava prijanjanje. Za posledicu ima kraći zaustavni put na suvoj i mokroj podlozi.

Tehnologija Reinforced Construction daje gumi jaču konstrukciju, a manju težinu čime se poboljšava upravljivost na ravnom i daje odlične performanse u krivinama. Takođe utiče na smanjenje habanja, a povećava stepen iskorišćenja goriva.

Za izradu ove gume korišćena je nova smeša izrađena po tehnologiji GripBooster. Ova smeša sadrži lepljivu smolu koja omogućava bolji kontakt gume sa podlogom. Ovim se obezbeđuje efikasno kočenje a ujedno odlična vodljivost na suvoj i mokroj podlozi.

Najnoviji dezen testiran je tokom septembra i oktobra 2015. godine od strane nezavisne organizacije TUV, zajedno sa tri konkurenta iz iste kvalitativne klase.

Proizvodi se u dimenzijama od 17 - 20 coli.