Goodyear i Dunlop: Tiše gume uz pomoć pene

Nove tehnologije zovu se „SoundComfort“ i „Noise Shield“ i baziraju se na proizvodnji guma na bazi pene kako bi se redukovao nivo buke u kabini vozila. Rezultati testiranja pokazali su da zahvaljujući ovim tehnologijama ukupna buka u automobilu smanjena je do 4 decibela.

Goodyearovu „SoundComfort“ tehnologiju karakteriše uložan od poliuretanske pene sa otvorenim ćelijama na unutrašnjoj površini gume. Da li pena utiče na performanse guma? Odgovor koji stiže iz Goodyeara je: Ne, jer ova pena nije teška. Pomenuta tehnologija biće na raspolaganju za zimske, letnje, RunOnFlat i gume za sve sezone. Međutim, trenutno je dostupna samo za gume originalne opreme Audija A8 i to: Eagle F1 Asymmetric - 255/45R19 104Y XL (letnja), Eagle LS2 - 255/45R19 104H XL (za sve sezone), Excellence - 255/45R19 104Y XL (RoF) i Eagle F1 Asymmetric - 265/45R20 104Y XL (letnja).

Dunlopova tehnologija „Noise Shield“ sastoji se od sloja unapređene pene unutar gume koja doprinosi da vazduh manje vibrira, a samim tim da buka koju proizvodi guma bude manja. Ta pena je sastavni deo gume tokom čitavog njenog veka. Ova tehnologija već se našla na sportskim automobilima - Audiju RS6 i RS7, ali i na novom Audiju A8.

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.