Kako zameniti gumu (30 minuta)

Počnimo s radom

Ako ste upalili svetla upozorenja, motor je ugašen i menjač u praznom hodu, ručna kočnica aktivirana - spremni ste za posao. Počnimo od početka. Gume ne možete promeniti, morate zameniti kompletan točak. Ali ne brinite, nije tako teško kako se, možda, u prvi čas čini.

1.Važno je da svi putnici izađu iz vozila kako biste smanjili težinu, a onda pripremite rezervni točak. Potrebni alati moraju biti sastavni deo opreme vozila. Pogledajte u priručniku šta sve imate i kako se koristi.

2.       Ako imate čelične felne, najpre odstranite poklopac na točku koji menjate (ratkapnu). Nakon toga otpustite matice točka za pola kruga (ključem koji je sastavni deo opreme vozila). Ako ne ide rukom, pomognite težinom svoga tela.

3.Namestite dizalicu ispod vozila, na mestu za dizanje, kod točka koji se menja (gde se nalazi tačka za dizanje, opisano je u priručniku vozila). NE postavljajte dizalicu na način da postoji mogućnost za njeno rušenje. Sada ste spremni podići vozilo.

4.Kad se vozilo počne odizati od tla, namestite rezervni točak ispod vozila kao osigurač u slučaju da dizalica popusti. To se može dogoditi i na ravnom i zato se NIKADA ne smete podvlačiti pod vozilo. Kada se točak odvojio od podloge, odvrnite matice dijagonalnim redosledom, te ih skinite i odložite na sigurno mesto, da ih ne izgubite.

5.Odstranite točak i položite ga pod vozilo. Potom, uzmite rezervni točak i namestite ga na mesto onog kojeg ste upravo skinuli. Namestite matice obrnutim redosledom od prvobitnog skidanja. Zategnite matice samo toliko koliko možete rukom.

6.Spustite dizalicu tako da točak dotakne tlo. Potom, ključem čvrsto pritegnite matice. Izvadite točak ispod vozila i do kraja spustite vozilo. Na kraju, izvadite dizalicu i do kraja pritegnite matice.

Čestitamo! Uspeli ste. Spremite alat i probušenu gumu na svoje mesto i namestite poklopac točka.

NE ZABORAVITE - većina vozila ima zamensku gumu koja dozvoljava vožnju do brzine od 50 km/h, zato što pre posetite jedan od servisa gde ćete dobiti adekvatnu pomoć.

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.