Michelin Pilot Sport 4

Za letnju sezonu 2016. godine, Michelin uvodi novi sportski pneumatik na srpsko tržište, MICHELIN Pilot Sport 4 , namenjen premium i sportskim automobilima serijske proizvodnje. Ovaj novi pneumatik ostvaruje izuzetne performanse pružajući visok nivo bezbednosti na putevima i odličnu upravljivost i na suvim i na vlažnim podlogama pri velikim brzinama

Novi MICHELIN Pilot Sport4 letnji pneumatik je osmišljen da ispuni visoka očekivanja kupaca koji nisu spremni na kompromise na putu i koji žele nezaboravno iskustvo dok uživaju u vožnji, ali i preciznost upravljanja i kontrolu u svim uslovima. MICHELIN Pilot Sport4 pneumatik pruža najviši nivo upravljivosti i bezbednosti u svojoj klasi zahvaljujući upotrebi najboljih metoda i inovativnih tehnologija razvijenih za potrebe automobilskog sporta.

Novi MICHELIN Pilot Sport4 letnji pneumatik je odličan primer implementacije MICHELIN Total Performance strategije koja uključuje upotrebu inovacija i naprednih tehnologija kako bi se istovremeno poboljšalo više karakteristika, a ne samo jedna (na primer, upravljivost sportskog pneumatika). Ona omogućava ostvarivanje najvišeg stepena različitih performansi uključujući otpornost na habanje, trakciju i uštedu goriva što na kraju pruža udobnost, bezbednost i neverovatan užitak u vožnji.

Novi MICHELIN Pilot Sport 4 sportski letnji pneumatik pruža najviši nivo performanse upravljivosti na suvim putevima u svojoj klasi. Ovakvi rezultati su postignuti zahvaljujući upotrebi Dynamic Response tehnologije.

Ovo rešenje se zasniva na dodatnom sloju karkase pneumatika sa veoma jakim vlaknima od kombinacije aramida i najlona. Ova tehnologija omogućava da pneumatik podnese centripetalnu silu i održava stabilnost kontaktne površine pri veoma velikim brzinama obezbeđujući visok nivo trakcije i upravljivosti.

Preuzeta iz automobilskog sporta, ova tehnologija je po prvi put upotrebljena kod MICHELIN Pilot Super Sport i MICHELIN Pilot Sport Cup 2 pneumatika koji su sportski pneumatici osmišljeni za automobile velike snage. „Urbaniji“ MICHELIN Pilot Sport 4 pneumatik koristi ovo rešenje iz dva razloga:

Druga karakteristika koja omogućava ovom pneumatiku da ostvari bolju performansu upravljivosti je nova šara gazećeg sloja razvijena na osnovu trkačkog pneumatika namenjenog automobilima Formule E:

  • Jedan od ključnih prioriteta Michelin Grupe - bezbednost pneumatika, je posebno naglašen prilikom razvoja novog MICHELIN Pilot Sport 4 letnjeg pneumatika. „Funkcionalni elastomeri“ nove  generacije su dodati gumenoj smesi MICHELIN Pilot Sport 4 pneumatika kako bi se povećala efikasnost kočenja i trakcija. Oni mogu svojim oblikom da se prilagode površini puta obezbeđujući maksimalno prianjanje na mokrom putu. Duboki uzdužni kanali efikasno odvode vodu iz kontaktne površine obezbeđujući značajno smanjenje rizika od akvaplaninga.

 

  1. Jedinstveni sportski dizajn

Jedinstvena karakteristika novog MICHELIN Pilot Sport 4 letnjeg pneumatika je dizajn bočnog zida. Premium Touch inovativna tehnologija daje ispisima na spoljašnjem bočnom zidu premium „izgled somota“. Ova tehnologija je prvo upotrebljena kod MICHELIN Pilot Sport Cup 2 pneumatika koji je namenjen za upotrebu na trkačkoj stazi. Uz MICHELIN Pilot Sport 4 pneumatik bilo koje veličine dobijate zaštitni prsten za felne koji:              

- Štiti bočni zid od grebanja

- Igra estetsku ulogu dajući lepši izgled pneumatiku na disku točka.

Odlična kontrola upravljanja i visok nivo prilagođavanja uslovima puta

- Tehnologija "Dinamičnog odgovora": pojas izrađen od hibrida aramida i najlona se stara da se komande koje preko upravljača zadajete svome vozilu na odgovarajući način odražavaju na kretanje vašeg vozila
- Šare na vašim pneumaticima omogućavaju ultra-reaktivnost i neprestano se prilagođavaju putu, tako da oni na optimalan način prijanjaju za tlo

Visok nivo bezbednosti na vlažnom kolovozu

- Originalna smesa sastavljena od posebnih „funkcionalnih elastomera“ i silicijuma omogućava izuzetno jako prijanjanje i sigurno kočenje na vlažnom putu.
- Široki i duboki uzdužni žlebovi omogućavaju da sa pneumatika sklizne višak tečnosti prilikom vožnje u vlažnim uslovima.

Proizašli iz saradnje sa legendarnim proizvođačima automobila i iskustva iz motosporta.

- Linija pneumatika MICHELIN PILOT SPORT osmišljena je u saradnji sa najzahtevnijim proizvođačima automobila (BMW, Mercedes, Audi, Porche)*
- Dizajn pneumatika nastao je na osnovu iskustava rada u motosportu

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.