Pregled Guma u 5 min

Vožnja sa premalo ili previše napumpanim gumama smanjuje vodljivost Vašeg automobila, koji može da postane nestabilan. Ako želite da budete bezbedni, redovno kontrolišite pritisak u gumama. Koji pritisak je adekvatan za Vaše gume možete naći u priručniku za Vaš automobil. Adekvatan pritisak doprinosi da vek trajanja gume bude duži, vaša sigurnost veća i potrošnja goriva optimalna. I ne zaboravite - gume mogu biti premalo napumpane, a da se to na prvi pogled ne primećuje. Ako ih šutnete, to Vam takođe, neće reći ništa više o pritisku u gumama.

Redovno kontrolišite da li je došlo do nepravilnog habanja guma

Ako se Vaša guma ne haba ravnomerno po celoj površini, to bi moglo biti zbog previsokog ili preniskog pritiska u gumi. Ako se haba samo po jednom rubu, to može biti posledica loše podešenosti točkova. U tom slučaju je potrebno da se obratite stručnjaku koji će to da proveri na jednoj od specijalnih mašina.

Ne pokušavajte da uštedite na rezervnoj gumi

Čak i ako nikad ne koristite svoju rezervnu gumu, vrlo važno je da ona sve vreme bude u dobrom stanju. Bolje je da problem otkrijete u garaži nego da noću ili po kiši ostanete negde pored puta. Osim toga, ako montirate neispravnu rezervnu gumu napravili ste saobraćajni prekršaj.

Dubina šare

Kada je guma nova, dubina šare je 7-8 mm. Već ispod 3 mm guma gubi prvobitna svojstva. Iako se gume, po propisu, menjaju kada je dubina šare manja od 1.6 mm, savetujemo Vas da gumu zamenite kada je dubina šare manja od 2 mm.

Indikator istrošenosti gume

Indikator istrošenosti gume je trougao koji se nalazi na bočnom zidu gume, ukazuje na mali ispust u šari gume koji pokazuje minimalnu dubinu šare. Slova "TWI", ili logo proizvođača su alternativni indikatori istrošenosti na bočnom zidu gume. Indikator istrošenosti gume nikada ne sme da dostigne nivo gazećeg sloja.

Ventili

Povremeno kontrolišite ventile, jer ako oni ispuštaju vazduh, pritisak u gumama neće biti propisan. Obavezno stavite nove ventile kada menjate gume

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.